Heraanleg fietspaden en rijweg Langestraat van start

De Langestraat.

Op maandag 18 maart 2024 start de eerste fase van het vernieuwingsproject voor de aanleg van de nieuwe fietspaden en rijbaan in de Langestraat en Steenweg op Wezemaal. Door die werken te combineren met de vernieuwing van de stationsomgeving, is de impact beperkter.

Op 18 maart zal er in de Langestraat tussen het kruispunt van de Vleugtweg en het kruispunt Olivierstraat/Bosweg gestart worden met het opbreken van het fietspad aan de kant van de even huisnummers. Gedurende twee weken legt Fluvius hier nieuwe kabels om de straat klaar te maken voor de toekomst. Vanaf maandag 18 maart 2024 wordt de Langestraat bijgevolg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vanaf 2 april 2024 breekt de aannemer op dit stuk van de Langestraat de volledige rijweg open, net als het fietspad aan de kant van de oneven huisnummers. De afbraak van de betonplaten en de aanleg van steenslagfundering duurt ongeveer twee weken. De aannemer brengt uiteindelijk de onderlaag en toplaag asfalt tegelijk aan op de fietspaden en de rijweg.

De kruispunten blijven tijdens het project zolang mogelijk open om de bereikbaarheid in de omgeving te garanderen. Enkele dagen voor de asfaltering, breekt de aannemer het kruispunt met de Vleugtweg open. Het kruispunt met de Vleugtweg wordt kort daarna geasfalteerd. Daardoor wordt de tijdelijke impact beperkt. Het kruispunt tussen het Oorzaakveldpad en de Langestraat wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer aan de kant van de Langestraat. Het kruispunt aan de Olivierstraat, de Bosweg en de aanliggende fietspaden blijven in deze fase toegankelijk.

Drie fases

Lees alle informatie over de drie fases van het project op deze projectpagina.

Meer informatie over de volledige vernieuwing van de Wezemaalse stationsomgeving vind je op deze projectpagina.