Eektstraat, Eektweg en Gemeentepad

Update: 19 december 2023

Project afgerond

De vernieuwing van de Eektstraat, Eektweg en het Gemeentepad in Wezemaal is afgerond. Een gescheiden riolering zorgt vanaf nu voor een scheiding van afvalwater en regenwater, wat de natuur rechtstreeks ten goede komt. De nieuwe aanleg van de straten verhoogt de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de buurt. Lees meer.

Wat?

In de Eektstraat, de Eektweg en het Gemeentepad wordt gescheiden riolering en nieuwe wegenis aangelegd.

Fasering

 1. Voorbereiding en ontgraving: saneringswerken voormalige stortplaats op het einde van de Eektstraat: uitgevoerd

Om een leefbare buurt en een proper leefmilieu te garanderen, investeert de gemeente 550.000 euro in de sanering. De sanering zal volgens de strengst geldende voorschriften uitgevoerd worden. In de week van 15 november 2021 staan de voorbereidende werken op de planning: beplanting verwijderen en afbakenen zone met piketten en een herasafsluiting. Op 22 november 2021 starten de effectieve saneringswerken, die ongeveer vier weken zullen duren. Het einde van de werken is dan ook voorzien vóór het einde van het jaar. Er wordt gewerkt van 7 tot 16 uur.

De gemeente waarborgt de veiligheid voor fietsers door de fietsverbinding aan het einde van de Eektstraat richting Abdijlaan, de 'Eekstraat voetweg', tijdens de volledige duur van de werken af te sluiten. Zo komen fietsers niet in conflict met het vrachtverkeer dat zal af- en aanrijden via de Eekstraat, Eektweg en Aarschotsesteenweg.

 1. Rioleringswerken Eektstraat (start ter hoogte van het einde van de Eektstraat tot aan Aarschotsesteenweg)
  1. Einde van de Eektstraat - Eektweg: uitgevoerd
  2. Eektweg - Parking Delhaizesite: uitgevoerd
  3. Parking Delhaizesite - Aarschotsesteenweg: uitgevoerd
 2. Rioleringswerken Eektweg
  1. Eektweg: uitgevoerd
  2. ​​Doodlopende straat vanaf de Eektweg: uitgevoerd
 3. Rioleringswerken Gemeentepad: uitgevoerd
 4. Aanleg weg in vijf fases
  1. Einde van de Eektstraat tot aan Eektweg: uitgevoerd
  2. Eektstraat van Eektweg tot Parking Delhaizesite: uitgevoerd
  3. Parking Delhaizesite - Aarschotsesteenweg: uitgevoerd
  4. Eektweg: uitgevoerd
  5. Gemeentepad: uitgevoerd

Opgelet: deze planning is informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer). Meer informatie in de documentatie onderaan de pagina.

Infovergaderingen

23 augustus 2021

Op 23 augustus 2021 was er een infomoment voor de bewoners van betrokken straten. Op dat infomoment werd het project verder toegelicht en kwam onder andere de timing, fasering, veiligheid en de bereikbaarheid van de woningen aan bod. Fluvius (rioolnetbeheerder), Sweco (studiebureau), DCA nv en de gemeente Rotselaar namen ook de tijd om vragen te beantwoorden.