De gemeente Rotselaar stelde Interleuven aanvoor de opmaak van een ontwerpplan voor de volledige vernieuwing van de Dijlestraat. Met die vernieuwing wil de gemeente inzetten op meer verkeersveiligheid en de verbetering van de toegankelijkheid.

Plannen inkijken

Het voorontwerpplan van deze totale vernieuwing is nu klaar. Je kunt de voorontwerpplannen en de bijhorende informatiefiche hieronder bekijken. De 3D-beelden geven een mooi beeld van hoe de Dijlestraat er in de toekomst zal uitzien.

Bekijk hier het ontwerpplan

Bekijk hier de informatiefiche

Je kunt de voorontwerpplannen na afspraak ook inkijken op de dienst Werken. Om de plannen in te kijken of om meer informatie te krijgen, kun je mailen naar werken@rotselaar.be of bellen naar 016 61 64 30.

Vragen of suggesties

Heb je vragen of suggesties bij het voorontwerpplan? Dan kun je die tot en met 30 juni bezorgen aan de dienst Werken via bovenstaande gegevens. Nadien kan het ontwerpplan definitief worden goedgekeurd om vervolgens op korte termijn tot realisatie te kunnen overgaan.

Wat staat er in de plannen?

Met de focus op verkeersveiligheid en toegankelijkheid gaat de aandacht onder andere naar het nieuwe voetpad, dat vlak aangelegd voor een beter comfort voor rolstoelen en kinderwagens.

De straat wordt versmald naar 4,50 m en de oude betonplaten worden vervangen door een asfaltverharding. De gemeente zal het autoverkeer afremmen door structurele wegversmallingen te voorzien en een vast digitaal led-snelheidsregistratiebord te plaatsen dat autobestuurders verder sensibiliseert. Ter hoogte van de wegversmallingen wordt de rijwegbreedte 3 m. Aan het woonzorgcentrum komt een asverschuiving van de rijweg en wordt er ruimte voorzien voor langsparkeren.

Het nieuwe wegbeeld zorgt voor een afdwingbare snelheidsbeperking van maximaal 50 km/u en ook de geluids- en trillingshinder van de oude betonplaten verdwijnt hierdoor. De nieuwe straat in asfalt zal ervoor zorgen dat er geen geluidsimpact meer is voor de bewoners en zal ook het rijcomfort voor de fietsers sterk verbeteren.

Door de rijweg te versmallen zorgt het plan eveneens voor een ontharding, vergroening en een betere waterinfiltratie in de buurt. In totaal gaat het over een ontharding van ongeveer 600 m². Er worden daarbij wadi’s voorzien voor het infiltreren van regenwater en ter hoogte van de opritten wordt de weg afgewerkt met grasbetontegels voor een betere infiltratie. Die groene elementen zorgen voor een betere omgevingskwaliteit en een mooie woonbuurt. Zo zullen we de leefbaarheid van de Dijlestraat actief verbeteren.

We zijn ervan overtuigd dat dit vernieuwingsproject een grote meerwaarde zal zijn voor de hele woonbuurt en zal zorgen voor een leefbare en aangename woonomgeving.

Render van de vernieuwde Dijlestraat.