Zallakenstraat, Demerstraat, Steenweg op Gelrode (Aquafin nv)

Update: 10 april 2024

Project(zone)

Op de Steenweg op Gelrode (vanaf Beukenlaan, inclusief kruispunt), de Zallakenstraat (tot aan de rotonde in Gelrode) en de Demerstraat wordt gescheiden riolering en een nieuwe verkeersveilige en fietscomfortabele weginrichting aangelegd.

Hoe kun je rijden?

 • De volledige projectzone is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.
 • Doorgaand verkeer kan een omleiding volgen via de Begijnendijksesteenweg, Aarschotsesteenweg, Stationsstraat/Provinciebaan en Hellichtstraat/Vakenstraat.

Wanneer is welke zone aan de beurt?

 1. Aanleg riolering op Steenweg op Gelrode (tussen Beukenlaan - inclusief kruispunt - en eerste kruispunt Kwikstaartweg): uitgevoerd
 2. Aanleg weginrichting op Steenweg op Gelrode (tussen Beukenlaan - inclusief kruispunt - en eerste kruispunt Kwikstaartweg): uitgevoerd, nog signalisatie en wegmarkering
 3. Aanleg riolering op Steenweg op Gelrode (tussen eerste en laatste kruispunt met de Kwikstaartweg): uitgevoerd
 4. Aanleg riolering in de Zallakenstraat (tussen laatste kruispunt Kwikstaartweg en de rotonde): uitgevoerd
 5. Aanleg weginrichting op Steenweg op Gelrode (tussen eerste en laatste kruispunt met de Kwikstaartweg): in uitvoering
 6. Aanleg weginrichting in de Zallakenstraat (tussen laatste kruispunt Kwikstaartweg en de rotonde): in uitvoering
 7. Aanleg toplaag asfalt en afwerking in volledige projectzone: in uitvoering

Infomomenten

 • Op woensdag 15 februari 2023 tussen 18 en 21 uur konden de bewoners terecht op een infomarkt in de refter van Gemeentelijke Basisschool Heikant. Ze kregen er meer informatie over de timing en fasering van de werken, de maatregelen rond veiligheid en bereikbaarheid en de verdere werfcommunicatie.
 • Op 19 december 2019 werd er een infomarkt georganiseerd. Hierop werd aan de aanwezigen een infofiche overhandigd. Deze fiche vind je ook onderaan deze pagina.
 • Op 25 maart 2021 vond er een digitaal infomoment plaats voor de handelaars in de ruime omgeving van de werfzone. De getoonde presentatie vind je ook onderaan deze pagina.