Werchter afgesloten zondagvoormiddag 19 mei voor Pinksterprocessie

Werchter afgesloten 19 mei 2024

Op zondag 19 mei is er de bekende Pinksterprocessie met paarden in Werchter tijdens het kermisweekend. Om het evenement goed en veilig te laten verlopen, gelden er verschillende verkeersmaatregelen. Op het moment van de processie wordt het dorpscentrum afgesloten voor alle verkeer.

Op pinksterzondag 19 mei trekt al voor de 45ste keer de traditionele paardenprocessie door de straten van Werchter. Dit is een belangrijke en feestelijke gebeurtenis voor de hele gemeenschap, waar inwoners en bezoekers naartoe komen. Om 9 uur is er de plechtige eucharistieviering in de Sint-Jan-Baptistkerk. Om 10 uur start de processie, met aansluitend de paardenzegening.

Werchter-Centrum wordt tijdens de processie afgesloten voor alle verkeer. Dit betekent dat er op pinksterzondag tussen 9.30 en ten laatste 13 uur geen verkeer in of uit het dorpscentrum kan. Ook de doorsteek tussen Werchter-Brug/Nieuwebaan en de rotonde/Tremelobaan/Hogeweg is in deze periode niet mogelijk.

Volgende straten worden dus afgesloten voor alle verkeer van 9.30 tot 13 uur: Hoekje (vanaf het kruispunt met Nieuwebaan), Beverlaak (vanaf het kruispunt met de Sint Jansstraat/Tweebruggenstraat), Tremelobaan (na het kruispunt met de Grotestraat) en Hogeweg (aan de rotonde).

Vrijdagavond 17 mei – Beverlaak eenrichting

Vrijdagavond 17 mei organiseert S.K. Plenke vanaf 17.45 uur de recreatieve Werchterse kermisloop. Tussen 17 en 21.30 uur kan verkeer niet van het Werchterplein richting de Beverlaak of richting de Tweebruggenstraat. De Hinderenberg blijft open voor verkeer tussen de Tremelobaan en de Beverlaak. Verkeer kan in beide richtingen rijden tussen de Nieuwebaan-Hoekje-Sint Jansstraat-rotonde.