Stem op de ideeën van 'Maak je buurt mee'

Maak je buurt mee: visual stemronde.

Hoe ziet Rotselaar eruit in 2031? Met het participatietraject ‘Maak je buurt mee’ gaan we op zoek naar het antwoord. En jij kunt daarmee helpen. Stem op de drie ideeën die jij het beste vindt. Het eindresultaat wordt in mei overhandigd aan de gemeenteraad.

Van 15 maart tot en met 14 april konden inwoners deelnemen aan de ideeënfase van 'Maak je buurt mee'. Een bevraging die uiteindelijk 63 ideeën opleverde die aan de vooropgestelde voorwaarden voldoen.

Geef drie stemmen

In de stemfase, die nog loopt tot en met 13 mei, kun je nu je stem uitbrengen voor de drie ideeën die jij het beste vindt. Stemmen doe je via het participatieplatform maakjebuurtmee.rotselaar.be. Je kunt je stemmen nog aanpassen tot en met 13 mei.

Gemeenteraad

De twintig populairste ideeën worden samengebracht in een document, met de overige ideeën als bijlage. Dat document wordt op 28 mei overhandigd aan de gemeenteraad en zal vanaf 29 mei ook voor alle inwoners beschikbaar zijn.

Op de gemeenteraad wordt het document met wat er leeft in Rotselaar overhandigd aan de verschillende fracties. De politieke fracties kunnen het document gebruiken in hun verkiezingstraject en het document dient ook voor de voorbereiding voor het nieuwe gemeentelijke beleidsplan.