Snelheidslimiet Walenstraat en Vrijheidsstraat aangepast naar 30 km/u

Vanaf vandaag is de snelheid in de Walenstraat en de Vrijheidsstraat tijdelijk beperkt tot maximum 30 km per uur. De maatregel geldt tot de werken aan de Dijlebrug en Provinciebaan zijn afgerond.

Sinds september 2023 is de Provinciebaan afgesloten voor alle verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt er de Dijlebrug en legt er gescheiden riolering aan. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer is via de Stationsstraat, Aarschotsesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Vaartdijk, Wakkerzeelsebaan, Wijgmaalsesteenweg (Haacht) en Werchtersesteenweg.

Veel chauffeurs rijden echter via de Vrijheidsstraat en de Walenstraat, om langs die weg weer aan te sluiten op de omleidingsroute op de Wijgmaalsesteenweg. Dit zorgt momenteel voor een toename van het verkeer in die straten, een woonbuurt met gemengd verkeer op de rijweg.

Voor de veiligheid van de bewoners en de weggebruikers, wordt de snelheid er daarom verlaagd tot 30 km er uur. De tijdelijke snelheidsbeperking blijft van kracht tot de Provinciebaan weer opengesteld wordt voor verkeer, eind augustus 2024.