Nieuwe beweegbank op domein Ter Heide

Twee mensen gebruiken de beweegbank aan 'de Plas' van Rotselaar.

Op het domein Ter Heide werd deze week een nieuwe beweegbank geplaatst. Die bank maakt het mogelijk om in een prachtig decor lichaamsoefeningen te doen volgens de eigen fysieke mogelijkheden. Om inwoners op weg te helpen, organiseert de sportdienst de komende weken enkele lesmomenten.

Op domein Ter Heide Rotselaar werd aan de visserszone een IPitup-beweegbank geplaatst. De gemeente Rotselaar kocht de bank aan, nadat er in het verleden al een proefproject liep op verschillende tijdelijke locaties. Door de nieuwe beweegbank nu definitief aan 'de Plas' te plaatsen, bereikt de gemeente een breed publiek van wandelaars en sporters om de bank te gebruiken.

Ipitup is een lokale Werchterse ondernemen, die zitbanken, uitgerust met verschillende fitnessfuncties, maakt voor meerdere personen. Iedereen die wil bewegen, ongeacht de leeftijd of fysieke mogelijkheden, kan er verschillende lichaamsoefeningen doen. Aan elke zijde van de bank zijn er drie verschillende oefenzones en op de informatieborden lees je hoe je de oefeningen correct uitvoert. Daarnaast is er ook een app en YouTube-kanaal waar oefeningen van verschillende niveaus gebundeld worden.

Ontdek de beweegbank tijdens lesmomenten

Voor wie wil kennismaken met de beweegbank, zijn er de komende weken enkele lesmomenten onder begeleiding van een ervaren lesgever. De lessen vinden plaats op woensdag 22 mei, woensdag 29 mei en woensdag 12 juni, telkens van 19.30 tot 20.30 uur. Per les betaal je slechts 3 euro. Voor meer informatie kunnen geĆÆnteresseerden de sportdienst van Rotselaar contacteren via sport@rotselaar.be of 016 61 64 50.

Beweegtips

Er zijn nog heel wat andere manieren om meer te bewegen. Je vindt heel wat inspiratie in deze beweegtips.