Mijn VerbouwPremie

WoonEnergieloket

Wat?

De Vlaamse renovatie- en energiepremies vraag je aan via één online loket: mijnverbouwpremie.be. Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kun je daarvoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies je recht hebt.

Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. Je kunt alvast starten met je renovatieproject. Facturen mogen bij aanvraag van Mijn VerbouwPremie maximaal twee jaar oud zijn.

  • Voor wie? Voor iedereen die investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand.
  • Waarvoor? Er zijn premies in volgende de categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Goed om te weten: Mijn VerbouwPremie vervangt de meeste renovatiepremies van Wonen in Vlaanderen en energiepremies van Fluvius.

Financier je verbouwing met Mijn VerbouwLening

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kun je ook de Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met die lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Die lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.