Laatste fase project Heirbaan begint op 20 november

Op maandag 20 november 2023 start de aannemer met de finale afwerking van de Heirbaan, tussen de Steenweg op Wezemaal en de Bessenlaan. De aannemer legt dan grastegels aan tegen de goten aan beide zijden van de weg. Door de aanleg worden de bermen beschermd bij uitwijkbewegingen. De werken zouden, bij goed weer en zonder technische problemen, drie weken duren.

Om de werken sneller en veiliger te kunnen uitvoeren, wordt de Heirbaan, tussen Steenweg op Wezemaal en Bessenlaan, afgesloten voor doorgaand verkeer tijdens de werken.

De werken zouden, bij goed weer en zonder technische problemen, drie weken duren. Zo is de Heirbaan klaar op het moment dat de Langestraat wordt afgesloten ter hoogte van de spoorweg voor de vernieuwing van de stationsomgeving.

Hoe kun je rijden?

Verkeer van de Heikantberg kan aan de ene kant gebruik maken van de Beukenlaan en Regastraat of de Holleweg en de Regastraat. Aan de andere kant van de Heikantberg kan verkeer langs de Heirbaan en de Bessenlaan.

Zowel de Regastraat als de Bessenlaan zijn fietsstraten, die veel fietsers ontvangen. Je mag er maximaal 30 km/u rijden en gemotoriseerd verkeer mag er fietsers niet inhalen. Pas je snelheid aan en wees aandachtig voor fietsers.

Wat gebeurde er al?

In februari en maart 2023 zorgde de aannemer voor nieuw asfalt met aan beide zijden een goot voor de opvang van regenwater in de Heirbaan, tussen Steenweg op Wezemaal en Bessenlaan. Er werd begin april 2023 ook een fietssuggestiestrook aangebracht aan beide kanten. De ingrepen zorgen voor een verkeersveilige inrichting, een eenduidig wegbeeld en een versmalling van de straat van 5 naar 4 meter.

Daarna volgden de nutswerken (water, elektriciteit, telefonie ...), die onder andere door problemen bij de leveranciers vertraging opliepen. De gemeente heeft daarbij de nutsmaatschappijen steeds gevraagd de Heirbaan met prioriteit te behandelen, zodat de werken tijdig afgerond kunnen worden.

Lees alles over het project aan de Heirbaan hier