Kermisweekend Rotselaar

Tijdens het weekend van 24 tot en met 27 mei ontvangt Rotselaar-Centrum opnieuw de kermis, met onder andere een avondmarkt, een wielerwedstrijd, de kampioenenviering en liveoptredens.

Bekijk het programma

Om alles goed en veilig te laten verlopen, gelden er enkele verkeersmaatregelen:

  • De Provinciebaan tussen huisnummer 30 en de Torenstraat wordt volledig afgesloten voor alle verkeer op vrijdag 24 mei tussen 16 en 1 uur, op zaterdag 25 mei tussen 17 uur (na de wielerwedstrijd) en 1 uur en op zondag 26 mei tussen 13 en 23 uur.
  • Er is een omleiding voorzien via de Torenstraat, Steenweg op Wezemaal, Schoolstraat, Kerkhofstraat, Vakenstraat, Hellichtstraat en Provinciebaan.
  • ln de Provinciebaan tussen huisnummer 30 en de Hellichtstraat is er alleen plaatselijk verkeer toegelaten op vrijdag 24 mei tussen 16 en 1 uur, op zaterdag 25 mei tussen 17.15 en 1 uur en op zondag 26 mei tussen 13 en 23 uur.
  • Het Dorpsplein en de Smidsestraat (vanaf huisnummer 4 tot het kruispunt met Dorpsplein) worden volledig afgesloten voor alle verkeer op vrijdag 24 mei van 16 tot 1 uur, op zaterdag 25 mei van 17.15 tot 1 uur, op zondag 26 mei van 13 tot 23 uur en op maandag 27 mei van 16 tot 24 uur.
  • Van vrijdag 24 mei om 9 uur tot dinsdag 28 mei om 9 uur is er alleen plaatselijk verkeer toegelaten in de Vijfde Liniestraat (van kruispunt Provinciebaan tot kruispunt Rodenbachlaan), Bergstraat, Smidsestraat en het Dorpsplein.

Parkeren

  • Er geldt een parkeerverbod van woensdag 22 mei (8 uur) tot dinsdag 28 mei (12 uur) voor de parkeerplaatsen op en langs het Dorpsplein en de Smidsestraat.
  • Bijkomend is er een parkeerverbod van vrijdag 24 mei om 16 uur tot zondag 26 mei om 22 uur in de Kerkhofstraat (tussen de Steenweg op Gelrode en Schoolstraat) en de Schoolstraat (tussen de Kerkhofstraat en de Steenweg op Wezemaal).
  • Voor personen met een beperking worden er parkeerplaatsen voorzien in de Smidsestraat tegenover nummer 2A.

Wielerwedstrijd

Op zaterdag 25 mei 2024 om 15 uur organiseert Wielerclub Het Vliegend Wiel Rotselaar een wielerwedstrijd voor juniores op volgend parcours: Provinciebaan - Rodenbachlaan - Vijfde Liniestraat - Molenstraat - Kwellenbergstraat - Astridstraat - Drielindenstraat - Catharinalaan - Sint-Cecilialaan - Terheidelaan - Hellichtstraat - Provinciebaan.

Parcours wielerwedstrijd 25 mei 2024

Voor de start en tot het einde van de wedstrijd geldt er eenrichtingsverkeer in de richting van het parcours en geldt er een parkeerverbod langs beide zijden van deze wegen.

Kom te voet of met de fiets

We roepen iedereen op om te voet of met de fiets af te zakken naar het centrum van Rotselaar. Zo raak je comfortabel bij de kermis of de andere activiteiten en voorkom je de zoektocht naar een parkeerplaats. De parking naast het gemeentehuis staat in de eerste plaats ter beschikking van de buurtbewoners.

Documenten

Bewonersbrief

Flyer kermis

Politieverordening kermis

Bewonersbrief wielerwedstrijd

Politieverordening wielerwedstrijd