Geen treinverkeer in het weekend van 2 en 3 maart

In het kader van de vernieuwing van Wezemaal-Station rijden er van zaterdag 2 maart 6 uur 's ochtends tot maandag 4 maart 6 uur 's ochtends geen treinen langs het station. De overweg is dat weekend ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Na het weekend blijft de overweg nog open voor voetgangers en fietsers.

Bij de vernieuwing van het station voert de aannemer ook een aantal werkzaamheden aan het spoor uit. Die werken kunnen alleen veilig verlopen zonder treinverkeer op het spoor en zonder fietsers of voetgangers op de spooroverweg. Van zaterdag 2 maart 6 uur 's ochtends tot maandag 4 maart 6 uur 's ochtends rijden er daarom geen treinen door Wezemaal-Station.

Hoe kun je te voet of fietsen?

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart zijn er uitzonderlijk geen fietsers en voetgangers toegelaten op de spooroverweg in de Langestraat.

Te voet en met de fiets kun je gebruik maken van de verlichte trage weg en fietstunnel Pad Onder ’t Spoor, om onder het spoor door te steken tussen de Langestraat en de Winkelveldbaan. Iets verderop kun je de tunnel in de Duitsveldbaan gebruiken, een fietsstraat waar auto’s maximaal 30 km/u mogen en fietsers niet mogen inhalen. Ook de autovrije fietstunnel tussen de Abdijlaan en de Drielindenstraat biedt een goed alternatief.

Vervangbussen

De NMBS zet tijdens het weekend zonder treinverkeer vervangbussen in. De vervangbussen rijden op zaterdag 2 en zondag 3 maart tussen Leuven en Aarschot en stoppen in Wezemaal. In Wezemaal kun je die vervangbus nemen ter hoogte van VBS De Rank aan bushalte 'School' (Aarschotsesteenweg 183). Plan je route via https://www.belgiantrain.be/nl.

Na het weekend

De verkeerssituatie blijft na het treinvrij weekend ongewijzigd. Voetgangers en fietsers kunnen vanaf maandag 4 maart nog steeds gebruik blijven maken van de overweg. Dat blijft zo tot de voetgangersbrug met fietsgoot tussen de twee perrons geplaatst wordt in het treinvrije weekend van 13 en 14 juli. Op dat moment wordt de overweg afgesloten voor iedereen tot de opening van de nieuwe tunnel.

Parking Winkelveldbaan

In aanloop naar het treinvrij weekend voert Fluvius werken uit onder de parking van de Winkelveldbaan. De parking is daarom afgesloten van dinsdag 27 februari tot en met vrijdag 1 maart. Pendelaars kunnen met de auto parkeren op de parking in de Langestraat tegenover 't Kippenwinkeltje.

Lees hier alle informatie over het vernieuwingsproject aan Wezemaal-Station