Geboortebos groeit verder

Zondag 19 november kwamen meer dan 200 kinderen, geboren in 2018 of 2019, samen met hun gezin een boom planten in het geboortebos in Wezemaal.

Het is ondertussen een vaste traditie: het geboortebos. Zondag kwamen meer dan 200 kinderen, geboren in 2018 of 2019, een geboorteboom planten. Het geboortebos ligt symbolisch naast speelbos ‘t Waterdraakje. Zo wordt het speelbos verbonden en verder uitgebreid met een geboortebos.

Het perceel van ongeveer 65 are, ten oosten van speelbos 't Waterdraakje in Wezemaal, werd beplant met zwarte els, wilg en zomereik. In totaal komen er 400 nieuwe bomen bij in onze gemeente. In de toekomst zal dit perceel nog verder aangevuld worden met inheemse bomen. Inheemse bomen leven in harmonie met de rest van de lokale natuur en bevorderen de biodiversiteit.

Groene gemeente

De gemeente Rotselaar vindt meer groen belangrijk en zorgt daarom voor groene (speel)zones. Door het goede voorbeeld te geven wil de gemeente inwoners stimuleren om bomen op hun perceel te behouden en extra bomen aan te planten. Zo kunnen inwoners deelnemen aan verschillende vergroeningsprojecten als 'Behaag je tuin', geveltuinen, 'Grijs uit, groen in' en het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen.