Dringende herstelling zinkgat Abdijlaan

Update: 2 februari

Deze week ontstond er een zinkgat in de Abdijlaan ter hoogte van huisnummer 36. Het zinkgat werd al tijdelijk afgeschermd en vanaf 29 januari voert Fluvius het dringende herstel ervan uit. De Abdijlaan is daarvoor over de volledige breedte van de weg afgesloten. Bijgevolg kan de Duitsveldbaan ook enkel door buurtbewoners gebruikt worden. Doorgaand verkeer is er niet mogelijk.

Door een zinkgat voert een aannemer van Fluvius vanaf maandag 29 januari om 8 uur een dringende herstelling uit in de Abdijlaan. Om de herstelling kwalitatief en veilig uit te voeren, dient de Abdijlaan over de volledige breedte van de weg afgesloten te worden. Na de herstellingswerken, moet de nieuwe fundering nog uitharden. De Abdijlaan blijft bijgevolg afgesloten tot en met vrijdag 2 februari. De Duitsveldbaan is daardoor enkel bruikbaar voor buurtbewoners.

Hoe kun je rijden?

Fietsers

Fietsers kunnen gebruik maken van een lokale omleiding via de voetweg tussen de Eektstraat en het einde van de Abdijlaan.

Doorgaand autoverkeer

Doorgaand autoverkeer is niet mogelijk in de Abdijlaan. Je kunt met de auto gebruik maken van de Aarschotsesteenweg en de rotonde in Rotselaar.

Plaatselijk verkeer

De bewoners van de Abdijlaan die voorbij nummer 36 wonen, kunnen met de auto alleen gebruik maken van de Duitsveldbaan. Als alternatief kunnen ze parkeren in de Eektstraat en zo richting de Aarschotsesteenweg te rijden.

Kruispunt met wegje richting Eektstraat

De Watergroep maakt gebruik van de dringende herstelling om op vrijdag 2 februari een verzakking ter hoogte van het wegje richting de Eektstraat aan te pakken. Op dat moment verschuift de plaats waar gewerkt wordt.

Stand van zaken: vrijdag 2 februari

Op vrijdag 2 februari werd de herstelling van het zinkgat in de Abdijlaan afgewerkt met een toplaag asfalt. Om de betonfundering voldoende te laten uitharden en te vermijden dat er snel nieuwe herstellingswerken nodig zijn, wordt er tot en met maandagochtend geen gemotoriseerd verkeer toegelaten.

In de loop van maandagvoormiddag 5 februari haalt de aannemer het signalisatie- en werfmateriaal weg en wordt de Abdijlaan weer opengesteld voor verkeer. Er komen tijdelijk rijplaten over de herstelling, zodat de fundering nog gespaard wordt. Fietsers en voetgangers kunnen al vanaf vrijdagavond 2 februari langs de werfzone.