Demo live-enrollment met minister van Binnenlandse Zaken

De minister van Binnenlandse Zaken in het loket van de dienst Leven.

De minister van Binnenlandse Zaken kwam langs in het gemeentehuis van Rotselaar voor een demo van het systeem ‘live-enrollment’, waarbij een ter plaatse gemaakte pasfoto automatisch aan een identiteitsdocument wordt toegevoegd. Rotselaar was een pilootgemeente bij dit project.

Live Enrollment is het systeem waarmee lokale besturen zelf zorgen voor de pasfoto, die vervolgens automatisch wordt geïntegreerd in documenten zoals de identiteitskaart, paspoorten, kids-ID … De dienstverlening is gratis, de pasfoto voldoet onmiddellijk aan de vele strenge geldigheidsvoorwaarden en het is een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen identiteitsfraude.

De gemeente Rotselaar stapte vorig jaar als een van de eerste gemeenten in het pilootproject en gaf feedback aan de FOD Binnenlandse Zaken voor de verdere verbetering en optimalisering van het systeem. Ondertussen gebruiken zo’n 400 lokale besturen het systeem. De minister van Binnenlandse Zaken kwam vandaag samen met haar diensten langs aan het loket in het gemeentehuis van Rotselaar, voor een demonstratie van het systeem.

Het project past in de aanpak van het lokaal bestuur Rotselaar om een professionele en toegankelijke dienstverlening aan te bieden aan onze inwoners. Het zorgt voor een aangename klantbeleving en extra gemak voor de inwoner. Die hoeft geen pasfoto meer mee te brengen, omdat dit nu onderdeel is van de afspraak en de aanvraagprocedure. De medewerkers van gemeente Rotselaar getuigen over het gebruiksgemak en de vele positieve reacties van de inwoners aan het loket.