10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Mentaal welzijn staat centraal tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot en met 10 oktober. Gemeente Rotselaar en de gezondheidsraad organiseren opnieuw een reeks diverse en verbindende activiteiten, die stilstaan bij je geluksgevoel en dat van de mensen rondom je.

In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, met als thema ‘omgaan met moeilijke perioden’, wil de gemeente Rotselaar een blijvend bewustzijn creëren rond mentaal welzijn en bovendien kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Het lokaal bestuur organiseert daarom, samen met de gezondheidsraad en lokale partners, een gevarieerd activiteitenprogramma. Inschrijven doe je onderaan deze pagina.

Alle activiteiten

Workshop: Stress … en daardoor alleen. Alleen … en daardoor stress
Dinsdag 1 oktober om 14 uur - GC ‘de Mena’ - 2de verdieping

Wat was er eerst? Stress waardoor je je terugtrekt en je alleen voelt of is het eenzaamheid die jou stress bezorgt? Psychotherapeut Veerle Bernaert gaat in op het verband tussen stress en eenzaamheid en geeft ze handvatten om hier mee om te gaan.

Ontdek de nieuwe beweegbank
Vrijdag 4 oktober om 10.30 uur - Werchterplein

Op het Werchterplein, naast de kerk in Werchter, komt een nieuwe beweegbank. Samen met een beweegcoach leer je hoe je de bank kan gebruiken en waarvoor de oefeningen goed zijn.
>> Na de workshop kun je aansluiten bij het middagrestaurant in het Lokaal Dienstencentrum vlakbij (inschrijven voor dinsdagmiddag 1 oktober via 016 61 63 80).

Voorstelling Lennaert Maes: ‘Huis vol boeken’
Zaterdag 5 oktober om 10.30 uur - Bibliotheek ‘de Mena’

Singer-songwriter Lennaert Maes (van Lenny & de Wespen) is geboren en getogen in Rotselaar. Als zoon van een boekhandelaar groeide hij op tussen de boeken. Tijdens de verwendag in de bib gaat hij op zoek naar romans, poëzie en volksverhalen en gebruikt ze als leidraad voor zijn een unieke voorstelling.

Lezing Klaar Hammenecker: Laat maar
Maandag 7 oktober om 19.30 uur - GC ‘de Mena’ - 2de verdieping

‘Laat maar …’ Als je tiener dat zegt, weet je dat er meer aan de hand is. Het is alleen niet altijd makkelijk om die onzichtbare muur tussen jou en je tiener te slopen. Kinderpsychologe Klaar Hammenecker legt je uit hoe tieners denken en voelen en wat ze nodig hebben om op te groeien tot jongvolwassenen.

Webinar schermafspraken
Donderdag 10 oktober om 20 uur - Online

8 jaar is de gemiddelde leeftijd waarop kinderen met een eigen toestel digitaal aan de slag gaan en op 12 jaar zijn ze meestal online actief. Hoe maak je goede schermafspraken en geef je als volwassene het goede voorbeeld? Hoe maak je je kind weerbaar tegen online beïnvloeding? In deze Webinar reikt Nick Kasberg van de preventiedienst krijg je tools en tips aan.